Led met lage wattage 2 watt lamp

Wat is de zuinigste Led lamp?

Led lampen kunnen al worden gekocht met een verbruik van maar 2 watt per uur. In vergelijking met een gloeilamp heb je dan een besparing van 85% op je energie kosten.

In de kantoorruimtes van Samsam in Amsterdam vind je Led lampen van 8 watt in de staande lampen, 38 watt in de Led plafond bakken en 10 watt Led lampen in de plafond spots.

De bovenstaande lampen zijn allemaal van de merken Philips en Osram. Hiervoor is gekozen om er zeker van te zijn dat de Led lampen lang mee gaan. Deze zekerheid heb je niet/nauwelijks als je Led lampen koopt van B merken.

De Philips Led kogellamp is een van de zuinigste Led lampen die verkrijgbaar is. Daarnaast gaan ze minimaal tien keer zo lang mee als een vergelijkbare gloeilamp van 25 watt.

Welk merk Led verlichting kan ik het beste kopen?

Het is bij Led verlichting erg belangrijk dat je de lamp van een goed merk koopt. Er zijn twee grote spelers op de Led markt in Nederland.

De bekentste speler is Philips, een iets minder bekende speler in Led verlichting is Osram. Naast Philips maakt Osram ook Led lampen met een erg hoge kwaliteitstandaard.

Zelf gebruiken wij altijd Philips voor de kantoren en kantoorruimtes van Samsam. Philips levert erg duurzame Led lampen die tot wel 30.000 uur mee kunnen gaan. Bij de kantoorruimtes gebruikt Samsam voornamelijk Led monturen van Osram en Led lamp vervangers van Philips. Philips heeft immers vrijwel voor elke gloei, halogeen of tl/pl lamp een vervanging.

De bovenstaande lampen zijn de standaard modellen van Philips en Osram. Beide Led lampen zijn een uitstekende vervanging voor een 60 watt gloeilamp.

Dimbare led lamp halogeen vervanging

Welke Led lamp vervangt de halogeenlamp?

Wanneer je een gloeilamp wil vervangen voor Led dan moet je op twee aspecten letten

Gloei en halogeenlampen hebben de eigenschap om een warme gloed te geven. Zeker wanneer je halogeen dimt krijg je een erg warme kleur (lage kelvin waarde). Led lampen konden van orgine niet makkelijk gedimt worden. Je kon met Led dan ook niet dezelfde warme gloed bereiken. Philips heeft inmiddels een Led lamp ontwikkeld die dimbaar is en een warme roodgele gloed kan geven.

Bij kantoorruimtes wordt vrijwel altijd gekozen voor een gloei en halogeenlamp vervanging met een kelvin waarde van minimaal 3800 K. Dit geeft immers een mooie helder wit licht waarmee je het buitenlicht enigzinds na kan bootsen. De nieuwe philips lamp met warmer (rood) licht zal je bij kantoren dan ook weinig terug vinden.

De Philips Led flame Lamp is een erg mooie dimbare halogeen vervanging. De lamp verbruikt 7 watt en daarmee bespaar je 85% op je energie kosten.

Welke Led lamp vervangt de halogeenlamp?

Led verlichting kan gekocht worden in elke grote supermarkt. Echter is het vaak voordeliger om de Led lampen online te bestellen. De Led lampen van Philips kan je kopen op de website van Philips.

Als je de lampen direct koopt via Philips dan weet je 100% zeker dat je qualiteit koopt. Daarbij vind je heel gemakkelijk alle modellen van Philips op deze website. Het is bijvoorbeeld erg handig om direct te kunnen zien welke Kelvin waarde de lamp heeft en of hij dimbaar is.

Osram heeft zelf geen online shop. De monturen en lampen van Osram moet je dus kopen via een reseller of in een grote lampen zaak. Samsam koopt de Led lampen voor de kantoorruimtes in Amsterdam via een specialist. Zo weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid lumen hebt met de juiste kelvin waardes.

philips-en-osram

Led verlichting kan het beste gekocht worden bij de bron zelf. Dit betekend dat je in het geval van Philips het beste kan gaan naar philips.nl. In het geval van Osram dan kan je het beste een ervaren elektricien raadplegen voor advies.

duurzaame-groeme-verlichting

Waarom zou ik Led verlichting kopen?

Led verlichting is de meest duurzame verlichting die er te verkrijgen is. Led is duurzaam door het lage wattage wat er nodig is om een Led lamp te laten branden. Hierdoor dalen de energie kosten en de daarbij behorende CO2 uitstoot die nodig is voor deze energie met wel 85%.

De lage wattage die nodig is om een Led lamp te laten branden is echter niet het enige duurzame aan Led verlichting:

Een Led lamp gaat in verhouding met andere verlichting bizar lang mee. Een Led lamp kan 20 jaar mee gaan bij nornaal gebruik. Dit is een grote stijging in verhouding met een gloeilamp die een/twee jaar mee gaat. Hierdoor genereer je veel minder afval wat bijdraagt aan een groener en gezonder milieu voor ons en onze kinderen.

Er zijn geen andere lampen die 20/30 jaar mee kunnen gaan. Dit is ideaal, je hoeft immers maar maximaal 4 keer in je leven de lamp te vervangen. Kwalitatieve A label Led lampen kunnen gekocht worden op Philips.nl.

Welke verlichting is het zuinigst?

De zuinigste verlichting op baiss van energie gebruik is met vlag en wimpel Led verlichting. Op een nette tweede plek vind je de spaarlamp. De spaarlamp raden wij niet aan. Hij is wel goedkoper maar gaat minder lang mee. Zie onderstaand nog een aantal voordelen van Led:

Lumen en Kelvin LEd: eerste voordeel van Led verlichting is dat het meer ontwikkeld is. Zo kan je Led kopen in vrijwel alle Kelvin waardes en met vrijwel dezelfde lumen als de gloei en halogeen lampen.

Digitalisering Led: het tweede voordeel van Led verlichting is dat het te koppelen is aan allerlij nieuwe technologien. Zo kan je thuis je Led dimmen en versterken met je Iphone, ipad en computer. Supermarkten kunnen door Led heel gemakkelijk hun digitale prijskaartjes in de winkel in een keer aanpassen.

Branduren: het derde voordeel is dat Led waanzinnig lang kan branden. Een Led lamp van een A label merk als Philips haalt al 20.000 tot 30.000 branduren. In vergelijking met de gloeilamp die 1000 tot 2000 branduren mee ging is dit een enorme toename.

philips-duurzame-led-verlichting-25-jaar

De standaard “Warm Glow” dimbare 5.5 watt Led lamp van Philips gaat gemiddeld 25.000 uur mee. De lamp gaat dus 25 jaar mee als hij bijna 3 uur per dag brand.