Chat with us, powered by LiveChat
 In Duurzaam ondernemen, Kantoorruimte

Brief Gemeente Amsterdam

Gister ontving SamSam Offices Amsterdam een brief van de Amsterdamse Gemeente inzake de N kavel Amsterdam Sloterdijk-Centrum. Tot dusverre stond Sloterdijk vooral bekend om een gebied voor kantoren, kantoorruimtes en bedrijfspanden. De plannen om van Amsterdam Sloterdijk een woon werk gebied te maken lijken steeds concreter te worden. Zo stelt de Amsterdamse Gemeente dat “Sloterdijk-Centrum verandert van kantorenlocatie naar een gemengd woon – en werkgebied”.

N-kavel Amsterdam

De N-kavel in Amsterdam Sloterdijk-Centrum grenst aan de Arlandaweg, Radarweg en Binnenstraat. In alle drie de straten is tot op heden nog geen woonruimte gecreeerd. Er zijn door de jaren heen wel een aantal kantoorpanden getransformeerd tot hotels. De nieuwe panden die gebouwd gaan worden hebben verschillende bestemmingen. De verschillende bestemmingen zijn duidelijk te zien in de onderstaande afbeelding. Wij verwachten dat er met “niet-woonfuncties” winkelruimtes en kantoorruimtes wordt bedoeld. In een eerder bericht werd immers kenbaar gemaakt dat er 600m2 aan nieuwe winkelruimte wordt bijgebouwd aan de Arlandaweg.

 

 

 

Woningen Amsterdam Sloterdijk Arlandaweg

 

 

 

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?

De Gemeente Amsterdam schrijft hier over dat er leidingen zullen worden omgelegd, verharding zal worden verwijderd en het terrein zal worden opgehoogd. De eerste stappen om van Amsterdam Sloterdijk een woongebied te maken beginnen al op juni 2017 (kortom nu).

Dat leidingen moeten worden verlegd en de bestrating anders zal moeten worden ingericht lijkt ons duidelijk. Maar wat wordt er precies bedoeld met het ophogen van het terrein?

Eind 2018 zal dan eindelijk de bouw gaan starten. De eerste woningen zullen dan worden gebouwd aan de Arlandaweg. De oplevering van de eerste woningen zal plaats gaan vinden vanaf 2020. De gemeente verwacht dat de bouw een aantal jaren gaat duren gezien de grote van het project.

Op zoek naar een gave kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk: SamSamOffices.com

 

Recent Posts
Zakelijke events in Amsterdam @ SamSam OfficesWonen Amsterdam Sloterdijk - Nieuwe woningen Amsterdam Sloterdijk/Centrum