In Kantoorruimte

Het bedrijfsverzamelgebouw is een zeer populair concept waar ondernemers kantoorruimte of bedrijfsruimte kunnen huren. Het is de volgende stap na het thuiskantoor, waardoor veel van deze bedrijfsverzamelgebouwen gericht zijn op startups, zzp’ers en het klein- en middenbedrijf. Is het ook geschikt voor jouw bedrijf? Na het lezen van dit blogartikel ken je het antwoord op die vraag.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw?

Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw waar verschillende bedrijven een kantoor huren. Binnen dit concept kan er gebruik worden gemaakt van gezamenlijke faciliteiten. Sommige bedrijfsverzamelgebouwen richten zich op een specifieke doelgroep en andere gebouwen weer niet. Om wat voor gebouw het precies gaat, is meestal terug te vinden op de bedrijfswebsite.

Bedrijfsverzamelgebouwen in Amsterdam

Veel ondernemers zijn op zoek naar kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam. Het is niet voor niks in trek, er zitten veel voordelen aan verbonden. Amsterdam kent veel van dit soort bedrijfsverzamelgebouwen, maar in deze categorie zit veel verschil. Zo staan er in Amsterdam Sloterdijk veelal torenhoge gebouwen, die bekend staan om hun onpersoonlijkheid. Daarin valt het persoonlijke office concept van SamSam Offices echt op.

Vooral in de grote steden zijn veel bedrijfsverzamelgebouwen te vinden. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook in de middelgrote steden vind je bedrijfsverzamelgebouwen. Ook in de komende jaren komen er meer bedrijfsverzamelgebouwen bij; het is een populair concept.

Het bedrijfsverzamelgebouw: (on)geschikt?

Welke eisen en wensen stel je aan je nieuwe kantoorruimte? Deze lijst zegt alles of een bedrijfsverzamelgebouw wel of niet geschikt is voor jouw bedrijf. Nog geen idee? Lees dan dit blog over de zoektocht naar kantoorruimte waarin we je helpen met deze lijst.

Voordelen huren kantoorruimte in bedrijfsverzamelgebouw

 • Synergie met andere ondernemers
  Dit is voor veel ondernemers dé reden om te kiezen voor een bedrijfsverzamelgebouw. Profiteren van elkaars netwerk, gebruik maken van elkaars expertise en elkaar (zakelijk) helpen.
 • Aantrekkelijke huur
  Doordat je in een bedrijfsverzamelgebouw ‘slechts’ een beperkte metrage huurt, heb je een aantrekkelijke huurprijs. Dit in vergelijking met het huren van een heen pand.
 • Flexibele huurtermijn
  Bij een bedrijfsverzamelgebouw heb je vaak te maken met flexibele contracten. En kun je vaak ook eenvoudig up- of downscalen qua aantal meters.
 • Gebruik gemeenschappelijke voorzieningen
  Samen met de andere bedrijven in het pand deel je voorzieningen, zoals toiletruimtes, vergaderruimtes, alarm. Deze lasten draag je bij het huren van een compleet pand helemaal zelf.
 • Zelf inrichten of instapklaar
  Vaak kun je kiezen uit beide varianten. Een kantoor compleet met meubilair en reeds aangekleed of een leeg kantoor die volledig naar eigen smaak ingericht kan worden.
 • Goede bereikbaarheid
  Meestal zijn bedrijfsverzamelgebouwen dusdanig gelegen dat ze goed bereikbaar zijn. Ofwel met de auto of openbaar vervoer.
 • Professionele uitstraling
  Een bedrijfsverzamelgebouw moet het hebben van zijn uitstraling bij het aantrekken van nieuwe huurders. Hier wordt veel aandacht aan besteed, wat goed is voor jouw bedrijf. Komen er klanten op bezoek? Dan ontvang je ze in een professionele zakelijke omgeving. Vaak is er ook een vergaderruimte beschikbaar om ze in te ontvangen.

(Mogelijke) nadelen huren kantoorruimte in bedrijfsverzamelgebouw

 • Overlast andere bedrijven
  Je hebt geen invloed op welke andere bedrijven zich in het pand vestigen. Daardoor is het afwachten hoe zij zich gedragen.
 • Beperkte inspraak
  Het is afhankelijk van de beheerder hoeveel inspraak je hebt op de mogelijkheden in het pand.
 • Te weinig parkeerplekken
  Het kan voorkomen dat er te weinig parkeermogelijkheid is bij het pand voor huurders en bezoekers.

Bedrijfsverzamelgebouw SamSam Offices

Gevestigd in Amsterdam Sloterdijk, een gebied dat sterk in ontwikkeling is, managen wij een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw. Verdeeld over twee verdiepingen, met diverse units, heeft het een heel open en persoonlijk karakter. De huurders doen nieuwe contacten op, hebben vaak goed contact met andere ondernemers, werken samen en ontmoeten elkaar in de lobby. Juist dankzij dit persoonlijke karakter kiezen onze huurders bij ons te huren.

Daarom bedrijfsverzamelgebouw SamSam Offices

Alle voordelen die gelden voor een bedrijfsverzamelgebouw, gelden uiteraard ook voor SamSam Offices. Een aantal eigenschappen die opvallen bij ons zijn:

1. Aantrekkelijke huurprijzen
SamSam Offices biedt ruimtes in het gebouw van uiteenlopende maten. Van units voor twee personen tot units voor 50 personen. Onze prijzen zijn zeer concurrerend en aantrekkelijk. Zo houd je je bedrijfskosten laag, terwijl je werkt in een inspirerende en persoonlijke omgeving.

2. Aanpassen aan jouw huisstijl
Je eigen privé kantoorruimte kun je inrichten naar de persoonlijke stijl en volgens de huisstijl van het bedrijf. De overige vertrekken van ons bedrijfsverzamelgebouw hebben een zakelijke look en ogen professioneel. Ideaal voor het ontvangen van relaties en klanten.

3. Community met andere ondernemers
Door de kleinschaligheid van het pand hebben onze huurders veel inbreng in de community. Hebben zij speciale wensen of behoeften die ten goede komen aan het bedrijfsverzamelpand of andere huurders? Dan doen wij er alles aan dit tot stand te brengen. Luisteren naar onze huurders vinden wij belangrijk, maar iets doen met de feedback of ideeën vinden wij nog belangrijker.

Ervaringen van huurders

Voordat je kantoorruimte huurt, is het uiteraard verstandig diverse bedrijfsverzamelgebouwen te bezoeken. Om te bepalen welke locaties er op jouw shortlist komen, is het bekijken van reviews van huurders een goed hulpmiddel. Hier lees je vaak de redenen waarom zij kozen voor die locatie en wat hun ervaring is. Eventueel kun je tijdens de rondleiding ook vragen of je die desbetreffende huurder mag spreken. Bekijk hier de reviews van huurders van SamSam.

Het bedrijfsverzamelgebouw een match?

Past het bedrijfsverzamelgebouw bij jouw bedrijf? Verdiep je dan eens in het kantoorconcept van SamSam Offices in Amsterdam Sloterdijk. Het actuele aanbod van kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk vind je hier.

Recommended Posts
kantoorruimte amsterdam sloterdijk