In Kantoorruimte

Van Kantoorruimtes Sloterdijk naar hotels Sloterdijk, begin 2014 wordt er besloten om onder andere “The Dam” te renoveren en transformeren tot een hotel. Dit hotel zal 478 kamers tellen en 4000 m2 aan congresruimtes. Dit is niet het enige kantoorgebouw wat in Sloterdijk deze bestemming krijgt. Er volgen in de jaren daarna meerdere andere kantoorpanden.

Beperken kantoorruimtes Sloterdijk

De transformatie van kantoorpanden naar hotels en woningen is een kantelpunt geweest. Hierdoor is het aanbod van kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk sterk afgenomen. Er werden in 2012 plannen gemaakt om het aandeel van kantoorruimtes van 90% terug te brengen naar 60%. Ook was er in 2012 het plan om 12% van de kantoorpanden te renoveren naar wonen.

Uiteindelijk is gebleken dat veel hogere aantallen kantoorruimtes zijn getransformeerd. Er was toen immers geen rekening gehouden met wonen. Nu anno 2017 zijn er woningen in Sloterdijk bij gekomen in de ruil voor kantoorruimtes. Dit zorgt voor een nog lagere beschikbaarheid van kantoorruimtes dan voorheen was gepland.

Van Kantoorruimtes naar hotelkamers

Al snel na de plannen van de gemeente starten de eerste transformaties van kantoren naar hotels. Zoals boven staat omschreven starte dit met de bekendmaking om het kantoorpand genaamd The Dam te transformeren naar een Park Inn By Radisson hotel. Dit was niet het enige kantoorpand wat in deze tijd de transformatie tot hotel doormaakte.

Als een kantoorpand over “The Dam” is

Tussen 2010 en 2016 volgenden er nog voor zes (6) andere panden de zelfde (eind?) bestemming. Namelijk het Meininger Hotel Amsterdam City, Mecure Hotel, Holiday Inn Express, La Cascade, Golden Tulip, Amsterdam Apart en Ibis Hotel opende in Sloterdijk spontaan de deuren.

Van leeg kantoorpand naar SamSam

Het kantoorpand waar SamSam in is gevestigd heeft dezelfde bestemming gehouden. Dit komt met name door de inzet van SamSam Offices Amsterdam om er een ondernemers community van te maken. SamSam heeft de 3100m2 kantoorruimte aan de Arlandaweg 92 opgedeeld in verschillende kleine units. De units starten vanaf 10m2 en lopen op tot 400m2. Dit maakt het voor veel verschillende kleine bedrijven mogelijk om een klein kantoor te huren. In het verleden moest er immers een heel pand worden afgenomen als iemand een kantoorruimte zocht.

SamSam Offices Amsterdam heeft er voor gezorgd dat een leeg kantoorpand aan de Arlandaweg een gave nieuwe bestemming heeft gekregen voor veel enthousiaste ondernemers. 

45271_hh-13625771kopie

 

 

Recommended Posts
Vergaderingen en Meetings AmsterdamKantoorruimte starters SamSam Offices