In Kantoorruimte

Kantoorruimtes Amsterdam Sloterdijk waren razend populair in de jaren 90. Er was toen veel vraag naar kantoren met een goede internet verbinding. De gemeente van Amsterdam heeft tezamen met ondernemers en investeerders Amsterdam Sloterdijk gekroond tot het internet en telecom-gebied van Amsterdam. De kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk moesten vergelijkbaar zijn met de kantoren in Detroit. Het gebied had een enorme potentie om uit te groeien tot het populairste kantorengebied van Nederland. Helaas ontplofte de internet bubbel begin 2000. Dit zorgde voor – leegstand kantoorruimtes Amsterdam Sloterdijk.

Crisis 2008 – leegstand kantoorruimtes Amsterdam

Het aanbod van beschikbare kantoorruimtes in Amsterdam is hoog in de jaren na de crisis. Na de crisis van 2008 zijn veel bedrijven genoodzaakt om te gaan bezuinigen op hun huisvesting. Dit betekent dat bedrijven kleinere kantoorruimtes moeten huren. Hierdoor werd de leegstand van kantoorruimtes steeds groter waardoor het aanbod lege kantoorruimtes groeide. De vraag nam ook af doordat bedrijven minder meters nodig hadden dan voorheen. Kortom dit resulteerde in een overschot van huurbare vierkante meters kantoorruimte in Amsterdam. De leegstand van kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk kreeg hierdoor nog een grotere zet de verkeerde richting in. Dit was immers niet de enige kantoren crisis waar het mee te kampen had. De eerste leegstand crisis kwam namelijk rond het jaar 2000.

Internet bubbel leegstand kantoorruimtes Amsterdam Sloterdijk

KPN huurt 42.000m2 aan kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk genaamd “The Dam”(FD, 2014).

De kantoorruimtes van Amsterdam Sloterdijk hebben echter niet alleen geleden aan de crisis van 2008 maar ook aan de “internet bubbel” die explodeerde in de jaren 2000/2001 (Wikipedia, 2005). Amsterdam Sloterdijk moest het telecom en internet-gebied van Amsterdam worden. Grote telecom aanbieders zoals KPN huren kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk. Als de zeepbel dan uiteindelijk springt zijn dit de eerste partijen die kleinere kantoren gaan betrekken. Uiteraard zorgt dit voor een groot gat in de aanbod en vraag naar kantoorruimtes. Na jaren van leegstand zal The Dam een nieuwe functie krijgen in 2017/18.

De toekomst na 2016 ziet er een stuk rooskleuriger uit voor de kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk – SamSam Offices.

SamSam Offices, Oplossing leegstand, Kantoorruimtes, Flex ruimtes, vergaderzalen

Bron: Wikipedia Zeepbel

Bron: Fd Detroit

Recommended Posts
kantoorruimte amsterdam sloterdijkkantoorruimte haarlem