In Kantoorruimte

Ben je je aan het oriënteren voor het huren van kantoorruimte in Amsterdam? En staat Amsterdam Sloterdijk ook op de lijst, maar is er twijfel? SamSam helpt graag met kiezen. We vertellen je vanuit onze kennis en de ervaring van huurders over deze plek in Amsterdam. Na het lezen van dit artikel weet je of je op zoekt wilt gaan naar kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk.

Inhoudsopgave:

 • Sloterdijk populair voor kantoorruimte
 • Run op gebied Sloterdijk
 • Sloterdijk Centrum
 • Station Sloterdijk
 • Community in Sloterdijk
 • Belangrijke ontwikkelingen in kantorenmarkt
 • Daarom Sloterdijk – ervaringen van 3 bedrijven
 • Redenen om te kiezen voor Amsterdam Sloterdijk

Sloterdijk populair voor kantoorruimte

In de komende vier jaar gaat Amsterdam 500.000 m2 aan nieuwe kantoren bouwen. Dit is te lezen in de nieuwe kantorenstrategie 2019-2016, uitgegeven door B en W. Het doel hiervan is dat nieuwe en groeiende bedrijven een geschikte kantoorruimte kunnen vinden. In de zeer krappe kantorenmarkt.

Het gaat goed met de Amsterdamse economie en steeds meer bedrijven gaan op zoek naar kantoorruimte. De afgelopen jaren was er nog sprake van kantorenleegstand, maar die leegstand is nu heel laag. Nog geen 10%. In de kantorenstrategie wordt ingezet op gemengde woon-werkmilieus, die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Amsterdam Sloterdijk Centrum is aangewezen als plek waar nieuwe kantoren worden gebouwd en worden herontwikkeld. Ter hoogte van de Arlandaweg nummer 92 (de plek waar SamSam Offices kantoor houdt) worden 600 woningen gecreëerd op de N-Kavel Sloterdijk-Centrum onder de naam Amsterdam Vertical. Dit stuk wordt getransformeerd in een aantrekkelijke woon- en werkplek. Een ultieme combinatie van wonen, werken en ontspannen.

Run op gebied Amsterdam Sloterdijk

Nu de plannen voor de bedrijventerreinen van Sloterdijk steeds meer vorm krijgen, verruilen meer bedrijven hun hoge huur voor het aantrekkelijke Sloterdijk. Iedere maand is er wel een bericht in de media te lezen dat bedrijf X naar Sloterdijk komt.

Dat is voor dit gebied nieuw en even wennen. Voorheen stond Sloterdijk in de zoektocht naar kantoorruimte bijna achteraan in de rij. Nu niet meer. Het gebied is ook veel groener gemaakt doordat het Orlyplein, waar voorheen tram- en bushaltes waren, opnieuw is ingericht met een tuin. Het is nu een echte groene oase waar 50.000 planten en struiken en 35.000 bloembollen zijn geplant. Die groeien of bloeien het hele jaar rond.

Een greep uit het aantal bedrijven dat kantoorruimte heeft in Amsterdam Sloterdijk:

 • Calco
 • Syntrus
 • Aon Amsterdam
 • Royal Haskoning
 • Belastingdienst Amsterdam
 • Cygnific
 • Telfort hoofdkantoor
 • KPN
 • UWV
 • Achmea
 • Bouwinvest
 • ChipSoft
 • Decathlon

Sloterdijk Centrum

Sloterdijk Centrum is het gebied rondom het station Sloterdijk. Ook wel aangeduid als het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West en voorheen bekend onder de naam Teleport. In de jaren 80 is Teleport opgezet als kantorenlocatie speciaal voor Telematica-bedrijven. Dit is de reden dat dit gebied over uitstekende voorzieningen beschikt. Je vind hier een aantal grote overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, het UWV en het GVB. Verder zijn hier redelijk veel bedrijven in de zakelijke dienstverlening te vinden, advisering en onderzoek, en ICT. Het is onderdeel van Westpoort, het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland.

Station Amsterdam Sloterdijk

Het treinstation van Sloterdijk is altijd een belangrijke openbaarvervoerlocatie geweest. In 1839 vertrok hier de eerste trein naar Haarlem. Nu is station Sloterdijk het tweede station van Amsterdam en het tiende station van Nederland. Voor bedrijven een belangrijk pluspunt in verband met de bereikbaarheid voor werknemers, maar ook voor klanten. Het gebied Sloterdijk Centrum is vanaf het station heel goed lopend bereikbaar.

Community in Sloterdijk

Naast de vele plannen en ontwikkelingen slaan ontwikkelaars, creatieven en gemeente de handen ineen. Het doel? Het gebied meer bezieling geven. Zo ontstaat langzamerhand de eerste community in Sloterdijk met mensen die samenwerken om het gebied aantrekkelijk te maken. Denk hierbij aan een zomerevent met stadstrand en kunst, een grootschalige musical, een fotoproject en diverse pop-ups.

Belangrijke ontwikkelingen in kantorenmarkt

Als ondernemer is het verstandig de ontwikkelingen in de kantorenmarkt in de gaten te houden. Waar moet je rekening mee houden?

 1. Vraag naar kantoorruimte blijft toenemen

Voor de komende jaren staan er bij steeds meer bedrijven verhuizingen op de planning. Een groot aantal bedrijven gaat zich vestigen in Amsterdam Sloterdijk en heeft daar al kantoorruimte gevonden. Zoals APG die in 2021 verhuist.

 1. Flexibel huren is dé ontwikkeling

Door wetgeving is er in de kantorenmarkt steeds meer vraag naar flexibele huurcontracten. De afgelopen jaren gingen vooral kleine en middelgrote bedrijven flexibele huurcontracten aan, maar voor grote organisaties is dit ook interessant.

 1. Verduurzaming kantorenmarkt

Met het oog op 2023 moeten kantoorpanden in Nederland een energielabel C of hoger hebben. De komende jaren staat dus in het teken van verduurzaming, wat vaak een aangenamer werkklimaat voor de huurders betekent.

Daarom Amsterdam Sloterdijk – ervaringen van 3 bedrijven

Drie bedrijven vertellen over hun zoektocht naar kantoorruimte en waarom ze voor Amsterdam Sloterdijk kozen. Ook geven ze tips uit hun eigen ervaring voor mensen die op zoek zijn naar kantoorruimte.

 1. U+ CREATIVE CONCEPTS

Deze huurder van SamSam Offices is een start-up in de retailsector. Zij helpen hun klanten met het ontwikkelen van een nieuw of vernieuwd assortiment. Met als doel onderscheidend te zijn in de markt, want alleen zo overleven de huidige retailers, volgens co-founder René van Leeuwen.

Toen zij een aantal jaar geleden startten met dit bedrijf zochten ze geschikte kantoorruimte. Ze wilden kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk en dat goed bereikbaar was met de auto of openbaar vervoer. Na diverse kantoren bezocht te hebben, kozen ze voor SamSam Offices. De kleinschaligheid gaf de doorslag. Andere locaties waren vaak onpersoonlijker en voelden killer aan. Ook het kantoor dat ze nu huren is licht en open. Een prettige werkplek om nieuwe concepten voor retailers te ontwikkelen.

Er is vaak meer mogelijk
René vertelt over zijn ervaring: “Op ons wensenlijstje voor een potentieel kantoor hadden we ‘een eigen parkeerplek’ niet staan. Zelf reizen we via openbaar vervoer en vonden we dit geen must. Echter krijgen we wel regelmatig relaties over de vloer, die met de auto komen. We vinden het wel zo netjes hen een goede parkeerplek te kunnen bieden. We zijn hierover in gesprek gegaan met het management van SamSam Offices en een goede oplossing gevonden. We betalen nu naar gebruik, wat ons betreft een goede oplossing. Een groot voordeel van de kleinschaligheid hier, er is vaak meer mogelijk”.

Een andere tip die René geeft aan ondernemers die voor het eerst kantoorruimte gaan huren: “ Als starter ben je nog in opbouw van je klantenkring. Een complex waar meerdere bedrijven kantoorruimte huren biedt dan volop kansen om samen te werken. Ga proactief kennismaken met de andere huurders of nodig ze eens uit voor een lunch. Je weet maar nooit waar dat toe leidt. Zelf hebben we dat in ieder geval zo ervaren, dat een lunch leidde tot een nieuwe opdracht”.

 1. Global Blue

Wel eens van Global Blue gehoord? Het leuke van een bedrijfsverzamelgebouw is dat je met de leukste bedrijven kennismaakt. Global Blue helpt winkeliers en hoteleigenaars in het hele proces van tax free shopping. Reizigers willen graag leuke steden ontdekken én shoppen. Global Blue maakt dat zo aantrekkelijk mogelijk, doordat zij BTW-vrij kunnen kopen. Ze zijn immers niet woonachtig in dat land en daarom niet BTW plichtig.

Amsterdam is voor Global Blue ontzettend belangrijk. Een kantoor in de hoofdstad kon dus niet uitblijven. Voor hen was het logisch om voor hun kantoorruimte voor Amsterdam Sloterdijk te kiezen, vanwege de uitstekende bereikbaarheid en de verbinding met het openbaar vervoer.

Bijzondere turn-key oplossing
Tijdens de zoektocht naar een kantoorruimte bezocht Jorn Hoogesteijn meerdere complexen. Het persoonlijke kantoor van manager Daan Pothof van SamSam Offices trok direct zijn aandacht. “De lay-out van de ruimte was precies hoe ik het voor ogen had. Andere kantoren hoefde ik niet meer te bezoeken, hier was ik erg van gecharmeerd. Dus zo gezegd, zo gedaan. Daan ging elders in het pand kantoor houden en Global Blue trok in zijn kantoor. Waar vind je zoiets nou? Ik voelde me zeer welkom in het pand.

Jorn deelt nog graag een tip aan ondernemers die op zoek gaan naar kantoorruimte. “Bereid je voor vantevoren goed voor. Neem de tijd om al je wensen eens op een rijtje te zetten. En om de kantoorruimte voor je te zien. Weet je precies wat je wilt? Dan is de kans groter dat je ook vind waar je naar op zoek bent. Dan weet je tijdens een bezichtiging gelijk of het bingo is of niet. En dan maakt het niet uit of die ruimte eigenlijk toebehoorde aan de manager”!

 1. Positivos

Op zoek naar de beste sales mensen voor business to business? Dan kom je al snel bij Positivos uit! Zij staan dagelijk in contact met de sales toppers van verkopend Nederland. Hun klanten helpen ze door hen snel in contact te brengen met talent. Hun klanten hebben zelf geen tijd voor werving en voorselectie en leggen dat graag neer bij Positivos.

Om al deze sales toppers te ontvangen, zocht oprichter Jasper Borghesi Cirpriani goede kantoorruimte in Amsterdam. Ze hadden hun focus op Amsterdam Sloterdijk gelegd vanwege de perfecte bereikbaarheid. Ideaal voor kandidaten die vaak met openbaar vervoer komen. Er was slechts één bezichtiging nodig om te komen tot een deal: hij was direct verkocht en onder de indruk van de representatieve ruimtes met open werksfeer.

Proactieve instelling
Jasper is een man van veel ideeën. En die ideeën die schuift hij niet onder tafels en stoelen, die laat hij horen. “Een prettige werkruimte vind ik erg belangrijk, maar op dag 1 weet je niet altijd wat je prettig vindt. Dat moet je ervaren. Dus als iets je niet zint of je hebt een idee hoe iets beter kan, is het naar mijn mening altijd goed om dat te uiten. Bij SamSam Offices hebben wij dat als zeer positief ervaren. Er wordt proactief met ons meegedacht. Zo is er met onze inbreng een gezellige buitenzit gecreëerd. Met picknicktafels en parasollen met uitzicht op het groen in Amsterdam Sloterdijk. Een fantastische plek om te lunchen met mede-huurders of voor de vrijdagmiddagborrel.

Redenen om te kiezen voor Amsterdam Sloterdijk

Is er nog twijfel of Amsterdam Sloterdijk de locatie is voor je kantoor? We zetten een aantal redenen op een rij:

 • Status – je vestigt je in de hoofdstad van Nederland
 • Uitstekende bereikbaarheid
 • Levendigheid op loopafstand
 • Diverse hotels in de nabijheid, ideaal voor je zakenrelaties
 • Diverse cafés, lunchtentjes en cultuur in de buurt

En natuurlijk, SamSam Offices is daar gevestigd. Een professioneel bedrijvenverzamelgebouw met aantrekkelijke kantoorruimtes.

Stel deze vragen tijdens een rondleiding

Kom je langs voor een rondleiding? Je bent van harte welkom, we nemen graag de tijd voor een persoonlijke rondleiding. Maak wel even van tevoren een afspraak, dan is die tijd er ook daadwerkelijk.

Tot slot nog een paar vragen die je ons moet stellen (of aan een andere verhuurder natuurlijk!)

 1. Welke services zitten er bij de prijs in?

  Denk hierbij aan parkeergelegenheid, receptie, aanwezige vergaderruimten, 24 uurs toegang tot het gebouw, beveiliging enz. Bedenk ook wat voor jou cruciaal is om terug te zien in de ideale kantoorruimte.

 2. Wat is de huurprijs?

  Dit lijkt misschien een gekke vraag, je hebt waarschijnlijk een ruimte gezien die je graag wilt bezichtigen en daar stond toch een huurprijs bij vermeld? Het kan natuurlijk ook zijn dat je tijdens de rondleiding nog een andere ruimte bezichtigt. Een ruimte die ook aan je wensen voldoet en dan is het natuurlijk handig om te weten wat de huurprijs van die ruimte is.

 3. Is een optie bespreekbaar?

  Je bent enthousiast over de kantoorruimte, maar wilt er nog even over nadenken. Maar je wilt ook niet dat een eventuele andere kandidaat die ruimte een dag later wegkaapt. Misschien is het mogelijk om een optie te nemen op de kantoorruimte. Dat geeft ruimte om een beslissing te maken.

 4. Zijn er meubels om over te nemen?

  Heb je nog geen eigen meubels, of wil je snel ergens intrekken? Om snel up and running te zijn, is het fijn als er al meubels in de ruimte staan. Of als de ruimte al aangekleed is met een leuke wallprint bijvoorbeeld. Vraag ernaar bij de verhuurder, misschien zijn er mogelijkheden.

Vul dit lijstje aan met je eigen vragen en neem dit lijstje mee.

Succes

Wij van SamSam Offices hopen dat je heel wat wijzer bent geworden na het lezen van alle informatie en tips in dit artikel. Veel succes met het vinden van een fantastisch kantoor in Amsterdam Sloterdijk! Waarom niet beginnen om te kijken of wij nog een kantoor beschikbaar hebben? Bekijk hier ons actuele aanbod van kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk.

Recent Posts
Kantoorruimte 14.4 op eerste etage SamSam Offices