In Onze huurders

“Er gaat hier geen video de deur uit, die wij zelf niet leuk vinden!”

Rik van der Kleij is 1 van de 5 eigenaren van FOUR CREATING: een videoproductiebedrijf met de nadruk op online videocontent. Branded content om precies te zijn. Branded content is een combinatie van entertainment en informatie, waarbij de merkboodschap op een subtiele manier in de video verwerkt wordt.

Vijf jaar geleden zijn ze gestart als vier beste vrienden. Ieder jaar zijn ze gegroeid in omzet en personeel. Nu zijn ze met vijf eigenaren (Rik, Sander, Jurriaan, Ben en David) en hebben zeven enthousiaste werknemers die het team compleet maken. Met een universitaire achtergrond in communicatiewetenschappen vertellen zij catchy verhalen via video. Wat FOUR CREATING onderscheidt van andere videoproductiebedrijven is dat zij vertrekken vanuit het verhaal dat ze willen vertellen. Het zijn geen traditionele REC-drukkers, maar eerder storytellers die de kunst van het filmwerk ook volledig onder de knie hebben.

Van ‘leuke’ video’s tot de grootste namen uit de business

Voordat ze zich inschreven bij de Kamer van Koophandel vonden de vier vrienden het al leuk om video’s te maken. Ze hadden een eigen kookshow op YouTube. De ‘Studenten Kookshow’. Dit werd door bedrijven opgepikt. Ze kregen hier zulke goede en leuke reacties op, dat het idee ontstond hier een bedrijf van te maken. En zelf simpelweg ‘leuke video’s te gaan maken’.

“We hadden nooit verwacht dat we zo succesvol zouden worden, aldus Rik. “En nu, 5 jaar later, voor de grootste namen in de business zouden werken en zoveel mooie projecten zouden draaien. Bekijk alleen al het werk dat langskomt in onze trailer. Hier proberen we elk jaar het beste van ons werk te bundelen in een knallende minuut video.”

“Dit is ook gelijk onze handtekening van de video’s die we maken. Die kenmerken zich met name door een hoge kijkbaarheid – snel schakelen, snel snijden en heel dynamisch. Dit is niet voor niks. Mensen en dan vooral de jeugd, heeft een aandachtspanne van 2,5 seconden. Een paar jaar geleden, in het tv-tijdperk, was dit nog 30 seconden. Je moet dus heel goed de aandacht van de kijker grijpen, vasthouden en je verhaal vertellen met een goede mix tussen vermaak en informatie. ”

“Dat is echt een vak apart en daar zijn wij goed in. Dit blijkt wel uit de klanten waar we voor werken en mee samenwerken. Dit zijn onder andere Glasnost (het grootste PR bureau van Amsterdam), EndemolShine Nederland, RTL, C2B en Sanoma.”

Grote merken lopen achter de kleinere aan

“Wij werken veel samen met marketing- en reclamebureaus en er is een grote vraag naar branded content vanuit deze partners. Het is niet nieuw, maar de grote merken komen er langzaam maar zeker achter dat dit dé manier van nu is om je merk te presenteren. Kleinere merken doen het al langer, maar grote merken zijn logger en lopen dus achter de kleinere aan. Maar ze weten niet goed hoe ze van tv-reclames en grote campagnes naar branded video moeten komen. Daar spelen wij, samen met onze partners, op in door met hen mee te denken en de producties van A tot Z te regelen.”

Gastvrije ontvangst bij SamSam Offices

Ons bedrijf groeide, we kregen grotere klanten en daar hoorde ook een representatieve en professionele kantoorruimte bij. We zijn begonnen aan de Haarlemmerweg in een wat ouder pand en we waren toe aan een volgende stap. We zijn bij SamSam Offices Amsterdam Sloterdijk gestart met één kantoor. Nu huren we twee kantoren boven elkaar.

De faciliteiten zijn hier perfect. We hebben supersnel internet (een absolute must voor ons), de beveiliging is hier fantastisch geregeld en de bereikbaarheid is natuurlijk top. Wij moeten iedere dag de weg op om te filmen en vanuit deze locatie zitten we direct op de ring A10.

Toen we hier kwamen kijken, hadden we gelijk een klik met Bart. Hij was gastvrij, stelde zich professioneel op en maakte er geen punt van dat we wat minuutjes te laat waren en af en toe nogal creatief uit de hoek komen. Bij andere locaties werden we soms weggekeken of niet serieus genomen door onze zeer jeugdige groep mensen. Dat was hier absoluut niet het geval. We zijn hier enorm tevreden en gaan voorlopig nergens heen. Ja, wellicht huren we wel een derde kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk. Uiteraard binnen SamSam Offices.

Rik van der Kleij, Managing Director FOUR CREATING
www.fourcreating.com

Net als Four Creating kantoorruimte huren in Amsterdam Sloterdijk?

Bekijk welke kantoorruimtes SamSam Offices nog beschikbaar heeft.
Bekijk hier het actuele aanbod kantoorruimte.

Recent Posts