In Onze huurders

“Een cadeau met wit of zwart cadeaupapier inpakken? Een aanbieding prijzen met een vier er in? Dan kun je de deal wel vergeten! Global Blue faciliteert, leert en geeft inzicht.”

“Reizigers willen graag leuke steden ontdekken én shoppen. En wij maken dat zo aantrekkelijk mogelijk doordat ze producten kunnen kopen zonder BTW. Ze zijn immers niet woonachtig in dat land en daarom niet BTW plichtig. Het is goed voor de toerist, maar nog beter voor de BeNeLux als toeristische bestemming. Er wordt meer verkocht en het schept werkgelegenheid. Als organisatie adviseren we overheden die tax free shoppen nog niet toestaan. Advies hoe we het proces van deze BTW kunnen optimaliseren en voor de toekomst digitaliseren”.

Aziaten zijn heel belangrijk voor ons land

Wist je dat een gemiddelde Chinees € 7.500 uitgeeft tijdens een 8-daagse trip? Een Aziatische reiziger wil tijdens zijn of haar reis zoveel mogelijk steden zien. Cultuur opsnuiven én shoppen. Zo’n 80% van de tijd. Dat komt mede doordat ‘gifting’ in hun cultuur zo ontzettend belangrijk is. Ze nemen altijd cadeaus mee voor hun familie, vrienden en Managers. Maar ook de prijsstelling in Nederland is aantrekkelijk. Een polo van een bekend internationaal merk is in Nederland 5x goedkoper dan in China.

Ze hebben geld, willen graag geld uitgeven, maar wel op een manier dat bij hun culturele waarden past. Pak je een cadeau in met wit of zwart cadeaupapier? Of prijs je een aanbieding met een 4 er in? Dan kun je de deal wel vergeten! Deze kleuren worden geassocieerd met de dood en het getal 4 brengt ongeluk.

Faciliteren, leren en inzicht geven

Global Blue helpt winkeliers en hoteleigenaars in het hele proces van tax free shopping, marketing campagnes en magazines gericht op deze internationale doelgroep. Ook bieden ze currency choice. Een service waarbij reizigers in zijn of haar eigen valuta kan betalen.

Ze faciliteren dit proces en handelen alle procedures voor ze af. De winkelier heeft er geen omkijken naar, maar profiteert wel van een hogere omzet. Ook verzorgen ze culturele trainingen, salestrainingen en stellen ze hun data van vele miljoenen transacties per jaar beschikbaar aan hun klanten.

“In de BeNeLux werken wij met meer dan 15.000 retailers, musea, toeristische attracties, hotels en restaurants samen. Wij helpen deze ondernemers met automatisering, zodat zij de beste en een snelle service voor hun klanten kunnen bieden”.

Acht tips om meer te verkopen aan Aziatische reizigers

  1. Cadeau inpakken? Gebruik de kleuren wit en zwart niet. Deze kleuren worden geassocieerd met de dood.
  2. Gebruik met inpakken wel de kleur rood of goud. Dit is de associatie met koninklijk.
  3. Korting geven? Kies een bedrag met een 8, dat is een geluksgetal en vermijd bedragen met een 4. Dat is een ongeluksgetal.
  4. Kom er achter voor wie het cadeau bedoeld is. Voor moeder kopen ze het duurste cadeau.
  5. Ze zeggen vaak niks tegen je. Dat komt omdat ze geen flater willen slaan. Ze zijn onbekend met onze taal en cultuur, dus houden ze zich liever stil.
  6. Gebruik geen heftige gebaren.
  7. Een product overhandigen? Geef dit altijd met twee handen.
  8. Maak ze comfortabel en breek de spanning door een paar woorden of korte zinnetjes Chinees te leren. ‘Ni hao’ betekent hallo en ‘Xie xie betekent bedankt.

Bijzondere turn-key oplossing bij SamSam Offices

“Ik wilde graag onze bereikbaarheid ten opzichte van Amsterdam verbeteren. Amsterdam is ontzettend belangrijk voor ons. Het bedrijventerrein van Sloterdijk was een logische keuze gezien de uitstekende bereikbaarheid en de verbinding met het openbaar vervoer. Tijdens de bezichtiging was ik direct gecharmeerd van het persoonlijke kantoor van Daan Pothof bij SamSam Offices Amsterdam Sloterdijk. De lay-out van de ruimte was precies hoe ik het wilde hebben. Dus zo gezegd, zo gedaan. Hij bood me hiermee een hele bijzondere oplossing aan voor kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk. Ik voel me zeer welkom in het pand en ik ben blij met alle hulp van Daan die we bij de verhuizing gekregen hebben.

Jorn Hoogesteijn, Managing Director BeNeLux Global Blue

Net als Global Blue ook kantoorruimte huren in Amsterdam Sloterdijk?

Bekijk welke kantoorruimtes SamSam Offices nog beschikbaar heeft.
Bekijk hier het actuele aanbod kantoorruimte.

Recommended Posts
kollerieAmsterdam Sloterdijk arlandaweg 92