In Onze huurders

“Alleen vast, voor minder doen we het niet. Hiermee onderscheiden wij ons in de markt van bemiddeling voor logistiek personeel”

Tom Tuinstra is vestigingsmanager bij IQ Select Amsterdam. Een bemiddelingsbureau die zich toelegt op de bemiddeling van logistiek personeel naar een vaste baan. Van het lager opgeleide segment tot het hoger opgeleide segment. Waarbij de focus ligt op de operationele functies, zoals warehouse medewerkers, loods medewerkers en vrachtwagenchauffeurs.

Het kantoor in Amsterdam is vanaf mei dit jaar actief, om de regio Noord-Holland en Flevopolder te bedienen. In Barendrecht zit het hoofdkantoor, echt in het hart van logistiek Nederland. Maar ook in de Amsterdamse regio is veel vraag naar logistiek personeel en dat regelt Tom.

Tom’s expertise en zijn netwerk ligt in de wereld van bemiddeling & logistiek. Bij toeval is hij in deze wereld gestapt en het heeft hem nooit meer losgelaten. “Vooral de snelheid van acteren, de variëteit in werk en het helpen van mensen naar een vaste baan vind ik machtig mooi”, zegt Tom.

Alleen vaste banen

IQ Select leg de focus écht op vaste banen. Dat is een bewuste keuze en daarmee onderscheiden zij zich van andere concullega’s in de markt. Tom vertelt: “Veel bedrijven richten zich op uitzendwerk. Tijdelijke banen, soms voor slechts een paar weken om iemand tijdens vakantie te vervangen. Wij doen het anders. Niks tijdelijk, alleen maar vast. Wij willen mensen die stip op de horizon bieden voor een vaste baan. Voor mensen die vastigheid willen in plaats van hun leven lang tijdelijke contracten”.

Daarom verkopen we soms een ‘nee’ aan potentiële opdrachtgevers. We zijn heel selectief in de aanname van klanten en vragen goed door wanneer zij ons benaderen. Zoeken ze personeel in de logistiek met de intentie die persoon bij goed functioneren over te nemen? Dan helpen we ze graag verder. Zo niet, dan zijn ze bij ons niet aan het juiste adres.

En die bewuste keuze levert ons veel op. We zijn echt megadruk. In Amsterdam zijn we bij nul begonnen. Nu werken we met zijn tweeën en binnenkort krijgen we er versterking bij. Het kantoor in Barendrecht bestaat nu 2 jaar waarbij er dagelijks zo’n 200+ mensen aan het werk zijn. Hier werken wij ook naartoe. Pas kreeg ik een telefoontje van een bedrijf dat op zoek is naar personeel. Ze kenden IQ Select niet, maar vertelden ons dat ze ons steeds weer tegen kwamen. Dat we zo actief in de regio zijn met vacatures en dat ze niet om ons heen konden. Twee dagen later hadden we al iemand aan het werk bij ze”.

Kandidaten meer bieden

Naast het uitzicht op een vaste baan, biedt IQ Select meer voor haar kandidaten. Zo bieden zij actief scholingsmogelijkheden tegen zeer scherpe tarieven aan. In de logistieke markt worden er meer en hogere eisen aan personeel gesteld. Zo hebben warehouse medewerkers heftruckcertificaten nodig en vrachtwagenchauffeurs moeten nascholing hebben gevolgd. Anders komen ze niet in aanmerking.

“Wij bieden kandidaten nascholing, die ze vanuit andere instanties niet aangeboden krijgen. Of die zelf bijna niet te betalen zijn, wanneer je het individueel moet regelen. Door ons grote kandidatenbestand kunnen wij korting bij rijscholen afdingen, zodat onze kandidaten de nascholing zo voordelig mogelijk kunnen volgen. Via speciale terugbetaalregelingen betaalt de kandidaat het weer terug via zijn salaris. Dat slaat goed aan. Vorig jaar hebben maar liefst 150 chauffeurs nascholing via ons gevolgd”, vertelt Tom trots.

Onderscheiden in snelheid

Dat IQ Select zo hard groeiende is, komt ook door hun instelling. Snelheid en snel schakelen, precies wat de logistiek ook is. “Dat doen wij ook”, vertelt Tom. “Wanneer iemand solliciteert, bellen wij diezelfde dag nog terug. We nodigen de kandidaat uit voor een intakegesprek bij ons op kantoor en soms gaat die kandidaat na het gesprek al weg met een baan. Dan hebben we al een kennismakingsgesprek bij de klant geregeld. Bij andere bureaus duurt het soms 2-3 dagen voordat er überhaupt contact is opgenomen met een kandidaat. Bij ons zijn ze dan vaak al aan het werk”.

Combinatie locatie & positionering gaven doorslag voor SamSam Offices

“Voor ons is het belangrijk dat we prominent vooraan in een bedrijfspand kunnen zitten. We hebben veel inloop van kandidaten en vinden het belangrijk dat ze ons makkelijk kunnen vinden en dat wij ze zien aankomen. Zo zijn we ook andere huurders in een pand niet tot last. Bij SamSam Offices Amsterdam Sloterdijk kregen we de mogelijkheid bij kantoorruimte Amsterdam Sloterdijk helemaal vooraan te zitten. Dit in combinatie met de locatie, eigen parkeergelegenheid en een grote keuze aan OV op enkele minuten loopafstand, maakten dat we voor dit kantorencomplex kozen.”

Tom Tuinstra, Vestigingsmanager IQ Select

www.iqselect.nl

Net als IQ Select kantoorruimte huren in Amsterdam Sloterdijk?

Bekijk welke kantoorruimtes SamSam Offices nog beschikbaar heeft.
Bekijk hier het actuele aanbod kantoorruimte.

Recommended Posts
Wonen Amsterdam Sloterdijk - Nieuwe woningen Amsterdam Sloterdijk/Centrumetpa