In Onze huurders

“Het is mijn missie om door de weeks uit eten gaan op de kaart te zetten. Als de gewoonste zaak van de wereld!”

Erik van der Plas is eigenaar van het bedrijf ‘RestaurantKaart’. Zijn missie? Van doordeweeks uit eten gaan de gewoonste zaak van de wereld maken. Deze mindset wil hij er ook in Nederland in krijgen. Iets wat je in omringende landen wel veel ziet. En vanaf nu in Nederland ook!

Hij zag het probleem van restaurateurs. Hij vertelt: “Veel restaurants hebben geen volledige bezetting. Voornamelijk op doordeweekse dagen, maar ook wel in het weekend. En de vaste kosten zijn torenhoog. Denk aan huur, personeel en inrichting. Een lege tafel kost gewoon geld.” Aan de andere kant zag Erik ook dat mensen vaker uit eten gaan en op zoek zijn naar gemak. Hier is hij met het concept van de digitale RestaurantKaart op ingesprongen.

Lidmaatschap

De consument koopt een lidmaatschap waarbij hij kan kiezen uit 3 opties. Met dit lidmaatschap kun je vervolgens bij 700 restaurants door heel Nederland á la carte uit eten waar je aan het einde van de avond 50% korting krijgt op het eten. Dit geldt ook voor je tafelgenoot. De korting geldt altijd op doordeweekse dagen en vaak ook in het weekend. Een lidmaatschap koop je al vanaf € 5,50 per maand.

“In Amsterdam doet de Harbour Club bijvoorbeeld mee. Als je daar zelf al een paar keer per jaar uit eten gaat, dan hoef je niet na te denken om een RestaurantKaart abonnement te nemen. Die heb je er in no-time weer uit”, vertelt Erik.

Nieuw in Nederland

De formule van de RestaurantKaart is nieuw in Nederland. Op restaurantgebied zijn er wel veel andere initiatieven, maar die zijn echt gericht op deals, massa en een vast menu voor een vaste prijs. “De bekende initiatieven zijn natuurlijk Groupon en de AH Restaurantactie. Deze acties trekken veel mensen, maar het zijn voornamelijk mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Daarbij trekt het eenmalig gasten, maar het beklijft niet. Restaurateurs zijn niet tevreden en voor de consument is het ook altijd een beetje gênant om die voucher ongemerkt uit je binnenzak te toveren”, aldus Erik.

“Daarnaast zijn er veel partijen die zich richten op de binnenhuis consumptie. Denk aan HelloFresh en Thuisbezorgd.nl. De optie van uit eten gaan wordt hierin niet meegenomen. Terwijl je het ook kunt combineren. Bijvoorbeeld 2x per week Hellofresh en 1x uit eten. Qua prijs scheelt het niet zoveel en het is toch veel leuker om uit eten te gaan dan thuis zelf je box in elkaar draaien?”

De RestaurantKaart: buitengewoon uit eten

“Waar initiatieven als Groupon en AH zich meer op de onderkant van de markt richten, richten wij ons op het publiek dat het leuk vindt nieuwe restaurants te proberen en regelmatig uit eten gaan. Meer op kwaliteit. Dat je korting krijgt, is echt een extraatje. Waar het om draait, is gemak. Je download de app, je maakt het 3 kliks een reservering bij een restaurant waar je heerlijk eet en aan het einde van de rit krijg je ook nog eens 50% korting. De type restaurants die hierbij passen, richten zich ook meer op kwaliteit. Daarom sluiten we ook niet ieder type restaurant aan, maar zijn we selectief”.

Dat het werkt, blijkt uit de cijfers. “We zien dat de gemiddelde besteding bij RestaurantKaart hoger ligt dan de gemiddelde landelijke besteding. Landelijk ligt het op € 28, bij ons op € 40 euro. Restaurateurs zijn heel tevreden met de type gasten die komen via RestaurantKaart en zien ook dat ze vaker terugkomen. We zijn erg blij met de bevestiging.”

De toekomst

“We zijn nu 1,5 jaar bezig met RestaurantKaart en het gaat hartstikke goed. Volgend jaar willen we graag groeien naar 1.000 aangesloten restaurants door heel Nederland en naar 100.000 leden. We hebben eerst gebouwd aan ons product, de restaurants geworven en nu zijn we de promotie gefaseerd aan het uitrollen. We zijn begonnen in een aantal grote steden en rollen dit vanaf volgend jaar landelijk uit.

Bij een groter aantal leden, verzamelen we ook meer data. Met deze data willen we de app en onze service naar restaurants ook beter maken. Dan kunnen we veel betere matches maken en voorstellen, waardoor alle partijen weer meer tevreden zijn.”

Het gaat er niet om hoe hip je bent bij SamSam Offices

“We waren op zoek naar een kantoor aan de westkant van Amsterdam en SamSam Offices Amsterdam Sloterdijk is bijzonder handig qua ligging. We hebben veel mensen in de buitendienst, dus handig als ze vanuit kantoor weer snel de weg op zijn. Vanaf deze locatie zit je met een paar minuten op de ring A10.De kantoorruimte Amsterdam Sloterdijk is zeer goed bereikbaar. Ook is het leuk dat het nog niet zo groot is. Het gaat er hier gelukkig niet om hoe hip je bent, maar het draait echt om je business. We hebben een leuke ruimte met een wallprint van de grachten. Dit geeft direct een leuke sfeer en kleedt het meer aan.”

Erik van der Plas, RestaurantKaart (www.restaurantkaart.nl)

Net als RestaurantKaart kantoorruimte huren in Amsterdam Sloterdijk?

Bekijk welke kantoorruimtes SamSam Offices nog beschikbaar heeft.
Bekijk hier het actuele aanbod kantoorruimte.

Recommended Posts
etpakantoorruimte amsterdam sloterdijk