In Onze huurders

“Mijn video’s zijn niet alleen mooie beelden, maar ze vertellen voornamelijk een verhaal. Dat vind ik belangrijk én verhalen boeien mensen waardoor ze er (graag) naar kijken.”

Stefan vertelt verhalen en legt dat vast op video. TimmerTV is zijn eigen bedrijf. Een TV en video productie bedrijf. Hij heeft grote namen in zijn portfolio staan, zoals Jupiler, Mline, Campina, Ziggo en Samsung. Maar hij werkt ook heel graag voor kleine en middelgrote bedrijven. “Als er maar een interessant verhaal te vertellen is. En dat is eigenlijk altijd wanneer je met mensen werkt”, zegt Stefan. Voor ieder budget kan hij een video maken. Overigens draagt het bedrijf de naam van Stefan, er zitten meer mensen achter TimmerTV. Hij heeft twee mensen vast in dienst, die dezelfde passie delen als hem.

Het “stripboek” is de start van een video

Van commercial tot bedrijfsfilm, van online (social media) video tot tv productie. Alles wat met video te maken heeft, verzorgt TimmerTV. En ze kunnen alles zelf. Filmen, regisseren, monteren. Van tevoren wordt er een script gemaakt, dat is een soort stripboek, en tijdens het filmen vullen ze het stripboek met plaatjes. Waarin Stefan zich onderscheidt van anderen, is dat hij tijdens het filmen het verhaal voor zich ziet. Als hij dan merkt dat er een overgang in zijn verhaal mist, legt hij dat direct vast op film. Ook probeert hij altijd te kijken naar dat ene detail wat een verhaal nog duidelijker maakt. Daar maakt hij dan een shot van. Bijvoorbeeld een bijzonder kettinkje of een detail van een sportman of -vrouw. “Daar is waar alles om draait. Het verhaal. En niet de techniek, zoals veel mensen denken”.

Hieronder zie je de mooiste beelden van TimmerTV uit 2015

Geleerd van de beste verhalenmaker

Het vertellen van een verhaal heeft hij opgepikt tijdens zijn studie Journalistiek. Zich verdiepen in een verhaal en in de emotie van mensen. Na zijn studie heeft hij geleerd van de beste verhalenmaker in Nederland. Als cameraman, verslaggever (en een combinatie van beide rollen) bij televisieproductiebedrijf Endemol, waar hij veel filmde voor de Eredivisie, sportwedstrijden en autoraces. In 2010 begon hij zijn eigen bedrijf TimmerTV, toen nog in combinatie met zijn baan bij Endemol. Sinds 2015 is hij fulltime ondernemer.  

Stefan vertelt dat hij nooit is gestopt met leren. “Om echt goed te worden, moet je altijd willen leren. Zo kijk ik veel televisie. Echt heel veel! En als ik dan een beeld zie dat me aanspreekt, download ik die scène in mijn videosoftware en bekijk ik het frame voor frame terug. Zo achterhaal ik hoe ze het hebben gefilmd. Naast dat ik hier van leer, vind ik het ook gewoon super leuk om dit te doorgronden. Ik wil me steeds weer verbeteren en groeien in mijn vak. Ik heb eigenlijk altijd het doel om tijdens iedere klus echt een unieke opname te maken”.

Social media & video = hot

“Sowieso wint video aan populariteit. Mensen kijken tegenwoordig meer online naar video dan dat ze televisie kijken. Dat is opmerkelijk. Niet voor niks is er nu ook Facebook live en wordt dat ook steeds populairder. Daar speel ik ook op in. Ik heb net een nieuwe camera gekocht die ik kan koppelen aan Facebook live. Dit zet ik bijvoorbeeld voor Diergaarde Blijdorp in. Zij willen graag live hun pasgeboren dieren tonen aan fans. Op prachtige videokwaliteit. Dat zijn leuke dingen.”

Persoonlijke aandacht voor mij als ondernemer bij SamSam Offices

“Toen ik op zoek was naar een kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk voor mijn bedrijf, ben ik via een internet makelaar bij SamSam Offices Amsterdam Sloterdijk gekomen. De ruimtes zijn lekker licht en ruim, het voelde direct goed. Ook kwamen ze veel persoonlijker op mij over dan de andere kantoorcomplexen die ik heb bezocht. Dat sprak me aan. Daan Pothof van SamSam Offices luistert goed naar mijn wensen en doet daar ook wat mee. Heel fijn!”

Stefan Timmer, founder TimmerTV

Net als TimmerTV ook kantoorruimte huren in Amsterdam Sloterdijk?

Bekijk welke kantoorruimtes SamSam Offices nog beschikbaar heeft.
Bekijk hier het actuele aanbod kantoorruimte.

Recommended Posts
Amsterdam nieuw westduurzaam-ondernemen