In Visie SamSam

Amsterdam Sloterdijk als bedrijventerrein

Amsterdam Sloterdijk als bedrijventerrein kent zijn ups en downs. Vooral een aantal jaar geleden zat het bedrijventerrein echt in een down. Het was een uitgestorven gebied met lelijke kantoorgebouwen. Met een grote leegstand. Dat is nu wel anders! Het gebied zit nu echt in een up en wordt zelfs getransformeerd tot woongebied.

Waarom als bedrijf vestigen in Amsterdam Sloterdijk?

Bedrijven vestigen zich in gebieden waar mensen graag willen werken. Met stip op 1 is een goede bereikbaarheid. Hier in Sloterdijk is dat top geregeld. Voor de deur stopt de trein, de metro, de bus. En het ligt aan de Ring A10. Hierdoor hebben de mensen keuze: een keer met de auto, dan weer met de trein. En dat geldt ook voor eventueel te ontvangen klanten. Het hebben van opties vinden mensen altijd fijn.

Een andere belangrijke reden om zich te vestigen, is voor bedrijven dat er in de omgeving iets te beleven is. Leuke horecagelegenheden, winkels en woningen. In de pauze even een lekker broodje of goede koffie halen of na werktijd een biertje drinken met collega’s. En op weg naar huis gelijk even de boodschappen doen.

Mensen willen werken in een omgeving met reuring. Met altijd mensen op straat. Dat is Sloterdijk nu al en dat wordt het in de toekomst nog veel meer. Dit dankzij de grote transformatie van dit gebied.

Prijs kantoorruimte Amsterdam Sloterdijk

De prijzen van kantoorruimte verschillen sterk per stadsdeel van Amsterdam. Alle stadsdelen hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt en dat is te zien aan de prijzen. In vergelijking met de andere stadsdelen, zijn de prijzen voor kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk budgettechnisch zeer interessant. De vierkante meterprijs ligt tussen de 100 en de 210 euro. In dit artikel lees je meer over de prijzen van kantoorruimtes in de verschillende stadsdelen.

Coca Cola in Sloterdijk

Al voor de jaren zestig vond er in Sloterdijk arbeid plaats. Onder andere plaats in de Coca Cola fabriek. Deze indrukwekkende fabriek in Amsterdam Sloterdijk werd in gebruik genomen in 1930. Sinds de jaren zestig verschenen er meerdere bedrijven en ontstond het uitgebreidere bedrijventerrein, namelijk Sloterdijk 1, 2, 3 en 4. Dit gebied lag ten Noorden, Oosten en Westen van het dorp Sloten en kreeg later de naam Westpoort.

Amsterdam Sloterdijk in de negentiger jaren tot nu

In de jaren ’90 bij de nieuwe indelingen van de Amsterdamse stadsdelen werd het kleine dorp Sloterdijk onderdeel van het stadsdeel Bos en Lommer. Het dorpje ligt al sinds de jaren ’90 temidden snelwegen, spoorlijnen en grote kantoorpanden. Vanaf de jaren ’90 is er veel veranderd. Ten tijde van de internethype heeft het gebied gediend als de internet en telefonie “hotspot” van Amsterdam. Er werden in Amsterdam Sloterdijk snelle internet en telefonie verbindingen aangelegd en er kwamen hoofdkantoren van grote nationale en internationale bedrijven. Onder andere KPN had zijn hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk. Na de crash van het internet in 2000 en de crisisjaren van 2008 heeft het gebied een tijd gekampt met grote leegstand.

Deze leegstand is nu volledig verdwenen. Dit heeft te maken met de transformatie van kantoren naar onder andere hotels en woningen en de grotere vraag naar kantoorruimtes. Het gebied is nu zo in trek dat er 2000 woningen zullen worden bijgebouwd voor vier tot zesduizend mensen. Ter hoogte van de Arlandaweg nummer 92 worden 600 woningen gecreëerd op de N-Kavel Sloterdijk-Centrum. In deze indrukwekkende negentig meter hoge torens zullen woningen, kantoren en winkelruimtes worden gerealiseerd. De naam van het gebied is inmiddels gewijzigd van Amsterdam Sloterdijk naar Amsterdam Nieuw-West.

Amsterdam Sloterdijk

De nabije toekomst van Amsterdam Sloterdijk

Het gebied Amsterdam Nieuw-West telde begin 2018 nog een handjevol vaste inwoners. Dit aantal gaat snel toenemen. De eerste woon en werk-torens worden opgeleverd medio 2019. Amsterdam Sloterdijk, en met name de Arlandaweg, ondergaat een luxe en moderne metamorfose. Deze metermafose moet Amsterdam Nieuw-West erg in trek maken voor stellen en jonge gezinnen.

Een paar cijfers en feiten van het gebied Sloterdijk anno 2019:

  • 2e haven van Nederland (Westpoort)
  • 15% van de Amsterdamse economie
  • 2.300 bedrijven
  • 47.000 werkenden

Amsterdam Sloterdijk Amsterdam Sloterdijk Amsterdam Sloterdijk

De gemeente Amsterdam heeft zelf ook in de afgelopen jaren veel middelen geïnvesteerd in het gebied rondom het station. De gemeente heeft gezorgd voor een groen (park) onder de spoorwegen en de entree van het Station Sloterdijk is voorzien van mooie tuinen waar in elk jaargetijde andere kleurrijke planten groeien. Door deze bijzondere tuinen en parken krijg je een prettig en natuurlijk gevoel wanneer je je begeeft rondom Station Sloterdijk. Dit maakt het Orlyplein en de Arlandaweg in Amsterdam een fijne omgeving om te wonen en te werken.

Sloterdijk is meer dan alleen het stationsgebied

Het gebied Sloterdijk staat bekend om zijn station, maar het gebied bestaat uit verschillende deelgebieden: Sloterdijk I, II, III, IV en Sloterdijk Centrum. Deze deelgebieden zijn de Sloterdijken. SamSam Offices is gevestigd in Sloterdijk Centrum. Onderstaande afbeelding laat heel mooi het Sloterdijk gebied zien.

Bron foto: http://nieuw-west.amsterdamsamen.nl/wp-content/uploads/2017/12/5__Bijlage_4__Gebiedsplan_2018_Sloterdijken.pdf

Kantoor huren in Amsterdam Sloterdijk 

Enthousiast geworden over het bedrijventerrein van Amsterdam Sloterdijk en op zoek naar kantoorruimte? Kom dan eens langs in het bedrijfsverzamelgebouw van SamSam Offices. Wij bieden diverse kantoorruimtes aan; voor kleine en grote(re) bedrijven. Onze kantoorruimtes zijn 24/7 toegankelijk en wij hanteren alleen all-in prijzen, zodat u nooit onverwachts extra kosten moet betalen.

Bekijk ons actuele aanbod en plan een bezichtiging in.

Recent Posts
kantoorruimte amsterdam sloterdijk