In Visie SamSam

Heijmans moet van Sloterdijk een stadswijk maken

Bouwbedrijf Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam woningen en commerciële ruimtes ontwikkelen en bouwen op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum. De deal heeft een waarde van circa 52 miljoen euro.

Door: ANP/Het Parool 08-05-17, 08:13 Laatste update: 08:14

Het betreft ongeveer 150 woningen en 650 vierkante meter aan commerciële ruimtes. De N-kavel ligt tussen de Barajasweg, de Arlandaweg tegenover de kantoorruimtes van SamSam offices. Naast de twee blokken die door Heijmans ontwikkeld worden, is er ook een blok voor zelfbouw.  Met het project wil de gemeente het gebied rondom het station Amsterdam-Sloterdijk omvormen tot een ‘gemengd werk- en woongebied’. Heijmans gaat zowel laag- als hoogbouw ontwikkelen en diverse daktuinen en een parkeergarage realiseren. Naar verwachting begint de bouw eind 2018. De N-kavel is het eerste onderdeel van een grotere transformatie van het gebied bij Sloterdijk, waar de komende 10 jaar ongeveer 100 woningen moeten komen. Het project bij Sloterdijk is de eerste nieuwbouwkavel die de gemeente op basis van eeuwigdurend erfpacht aanbiedt. In juni 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze nieuwe regeling.

Sloterdijk een stadswijk

In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd door bedrijven en door de gemeente om van Sloterdijk een mooi, praktisch en gezellig gebied te maken. Sloterdijk, nu Nieuw West, is hierdoor onherkenbaar veranderd ten opzichte van vijf jaar geleden. Er zijn parken bij gekomen en tuinen met bloemen. Aan de parken en de mooie tuinen valt goed te zien dat Sloterdijk een stadswijk aan het worden is. Naast de aanwezigheid van veel groen zijn er veel hotels en woningen bij gekomen. Ook dit zorgt voor een veel levendige sfeer vooral na 17:00 uur. Heijmans heeft de mogelijkheid gekregen om het gebied nog verder tot stadswijk te ontwikkelen. Zo komen er in de komende jaren 150 woningen bij aan de Arlandaweg 92. De Arlandaweg 92 was al een uiterst populaire straat in Amsterdam Sloterdijk. De bussen en trams hebben allen deze straat als eind station. Dit zorgde al voor veel positieve reuring in de buurt van de kantoorruimtes in Amsterdam Sloterdijk van SamSam. Door de komst van 150 woningen tegenover de kantoorruimtes van SamSam zal dit alleen nog maar toe gaan nemen.

 

Sloterdijk stadswijk

bron: Heijmans 

bron: Parool

Recommended Posts
global bluekantoorruimte amsterdam sloterdijk