In Visie SamSam

SamSam Community Offices Amsterdam werd afgelopen week benaderd door een “User”  van een kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk aan de Arlandaweg 92 met het positieve nieuws dat er grootschalig wordt geïnvesteerd om Sloterdijk (Nieuw West) in twee jaar tijd om te toveren tot een populaire stadswijk. Het artikel waar de “User” van de groene kantoorruimtes te huur bij SamSam Offices Amsterdam op wees is onderstaand bijgevoegd (Algemeen dagblad & Het Parool, 2017). In deze nieuwe stadswijk moet wonen en werken in Sloterdijk de nieuwe standaard gaan worden. Er zijn dan in Amsterdam Sloterdijk woningen te huur/te koop en kantoorruimtes te huur in het zelfde gebiedt. De combinatie van wonen en werken in een gebied brengt veel voordelen met zich mee.

Let us start with: wat is exact een stadswijk? De Nederlandse encyclopedie omschrijft een stadswijk als een centrum, buurt in de stad om te wonen, handelswijk of een stadsdeel. Vooral de term handelswijk in combinatie met een buurt in de stad om te wonen spreekt SamSam erg aan.

Sloterdijk is in de afgelopen vijf jaar gegroeid tot een waar centrum voor het huren van kantoorruimtes, werkplekken, te wonen en tijdelijk te resideren. Door middel van transformatie van oude panden zijn er in Amsterdam Sloterdijk veel bestemmingen gewijzigd naar wonen en werken en naar hotels .

Sloterdijk is van origine een gebied geweest voor werk (het huren van kantoorpanden) en industrie (het huren van bedrijfspanden). Er waren uiteraard een aantal hotels en een aantal woningen maar dat was zeer beperkt.

Het voordeel van hotels en woningen in een gebied om te werken is dat er altijd reuring is op straat. Bedrijfsterreinen en gebieden waren enkel kantoren worden verhuurd zonder woningen hebben immers de eigenschap om verlaten te zijn in de avonden, weekeinden en feestdagen. Dit resulteert vaak tot meer inbraken.

Nieuw West heeft deze eigenschap niet meer onder andere door de grote stijging van hotels en woningen in en om het Station Sloterdijk. Er lopen nu rondom het NS-station Sloterdijk 24/7 mensen rond met een tijdelijke en vaste bestemming. Dit maakt het wonen en werken in een gaaf pand op de Arlandaweg alleen maar comfortabeler en plezieriger.

Wonen en werken aan de Arlandaweg

SamSam staat dan ook uiterst positief tegenover de besluitvorming van de gemeente om het wonen en werken in Amsterdam Sloterdijk een boost te geven. De eerste panden waarin gewerkt en gewoond kan worden zullen worden gebouwd aan de Arlandaweg. De moderne appartementen (Algemeen dagblad, 2017) waarin kan worden gewoond en gewerkt doormiddel van het huren van een kantoorruimte of het huren van een winkelruimte zullen klaar zijn anno 2020. Je kan dan echt werken en wonen in een en het zelfde gebouw helemaal fantastisch is natuurlijk dat dit gebouw ligt op tien minuten fietsen van het centrum van Amsterdam en je ervaart niet de hinder van de extreme drukte van parkeren en het in en uitrijden van de stad Amsterdam.

Meer weten over de ontwikkeling van deze woningen? Alle informatie over de N-kavel Sloterdijk-Centrum vindt u op deze pagina.

Een kantoorruimte huren en wonen op de best bereikbare locatie van Amsterdam. – Dat is Amsterdam Nieuw West.

 

REM_7707

bron: Algemeen dagblad

Recommended Posts
Amsterdam Sloterdijk arlandaweg 92parkeren amsterdam sloterdijk